Vad gör appen?

LiKaStark-appens syfte är att hjälpa utsatta barn och unga att hitta rätt hjälp i rätt tid. Och vad innebär då det?

Tänk dig ett barn som inte mår bra. Barnet kan vara mobbat i skolan, utsatt för våld i hemmet, sexuellt utnyttjat, ha ett destruktivt beteende, eller kanske till och med har självmordstankar.

När man är mitt uppe i en händelse eller känsla kan det vara enormt svårt att be om hjälp. Jag var själv i den situationen. Jag valde, tillslut, att vända mig till en instans. Jag var 14 år och vågade be om hjälp. Men, jag fick inte den hjälp jag förväntade mig och efter det bad jag aldrig om hjälp igen. Därför vet jag hur viktigt det är att finnas där. När ett barn eller en ungdom, äntligen, tar sig kraften att be om hjälp är det oerhört viktigt att individen fångas upp. Därför utvecklade jag LiKa Stark-appen. Den hjälper barn att enkelt söka rätt stöd och hjälp.

Vi har förmodligen bara en chans sen kryper barnet in bakom sitt skal igen. Det tar så enormt mycket energi att sträcka ut en hand. DÄR vill jag att appen ska vara en hjälp.

LiKa Stark-appen är det redskap jag själv hade behövt när jag var ung. Den samlar kontaktuppgifter till hjälporganisationer som står beredda att ta emot samtal av barn och ungdomar som behöver stöd.

Utsatta barn vill ofta göra sig så osynliga som möjligt. Nu kan jag hänvisa till appen som samlar all kontaktinformation på ett smidigt sätt.  Det enda man behöver komma ihåg är appens namn – LiKaStark.

Barnen behöver bara ladda ned appen, så har de tillgång till all information de behöver oavsett utsatthet.

Appen är uppbyggd på ett pedagogiskt och enkelt sätt. Barn ska enkelt kunna klicka sig fram till rätt organisation för att finna den bästa hjälpen för just honom eller henne. Om ett barn har självmordstankar får den snabbt veta på var man ska klicka för att komma vidare till rätt hjälp. Knappen, som i det här fallet är placerad högst upp i appen, ger tre alternativ. Man kan välja att Ringa, Chatta eller Mejla organisationen MIND, som är fantastiska på att prata med barn och unga som går med sådana tankar.

Såhär är tanken med alla områden oavsett vilken typ av utsatthet barnet upplever. Är du tjej och har ätstörningar? Då kommer du att slussas vidare till Ätstörningszonen, som är specialister och duktiga inom just det området.

LiKaStark vill lyfta alla dessa fantastiska människor som jobbar i alla dessa organisationer. Det finns så många som vill och kan hjälpa. Appen hjälper barn och unga att hitta rätt i denna djungel av underbara själar.

Målet med LiKaStark-appen är att nå ut till alla barn som känner sig utsatta. Det kommer att vara en utmaning, men jag tänker göra mitt yttersta för att nå dit.

Linda Karlsson, grundare av organisationen LiKaStark

Vill du tipsa om nåt som har med appen att göra? Fyll i nedan formulär! Tack!

2 + 8 =